Onko tekoäly ”hype”?

8.11.2023. Mikäli et lukenut vielä blogin esittelyosaa, luethan sen ja disclaimerit ensin täältä. Tästä tulee blogin tod näk lyhyin postaus.

Aloitetaan poikkeuksellisesti vastaamalla suoraan otsikon kysymykseen: Tekoäly on samalla sekä hype, että ei ole (pelkästään) sitä.

Tekoäly on hype siinä mielessä, että sen ympärille on syntynyt hyvin paljon sisältöä, minkä suurin tarkoitus on saada klikkejä, katselukertoja ja reaktioita. Siinä mielessä tekoäly kuitenkaan ei ole (pelkästään) hype, että mediahuomio on saanut alkunsa sekä sitä kannattelee teknologiakehityksessä tapahtuneet aidot läpimurrot, joiden historiaa yritän avata seuraavassa kirjoituksessa hieman. On kuitenkin täysin tervettä lähdekritiikkiä lähtökohtaisesti olettaa kaiken tieteestä tapahtuvan uutisoinnin olevan luonteeltaan pelkästään tai lähes pelkästään hypeä. Ensi kerralla, kun luet läpimurrosta fuusion suhteen, kyseessä on ikävä kyllä pelkästään hype.

Tämän blogin yksi tarkoitus on yrittää poimia teille oleelliset asiat hypen seasta ja kirjoittaa niistä ymmärrettävästi. Ja välillä tietty hypettää jos tulee jotain siistiä ulos 😊

Laitan erilliseen osaan seuraavaksi mistä nykyinen “hype” sai alkunsa.

Avatar
Timo Nieminen
https://selko.ai

Leave a Reply